'Ik ga alleen nog maar doen waar ik ECHT gelukkig van word!'

Martijn de Haan - De Hondenkenner
KENNISMAKING PLANNEN

Over mij

Van kleins af aan voel ik een onverklaarbare band met onze harige vrienden, vooral met die kwispelende viervoeters die we honden noemen. Die liefde voor deze trouwe metgezellen groeit met de dag, en het is meer dan zomaar een gevoel – het is een roeping. Daarom ben ik vol enthousiasme begonnen aan de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut, omdat ik geloof dat elke hond en zijn baasje het beste verdienen.

Mijn dagen zijn gevuld met fascinatie voor hondengedrag en het streven naar een dieper begrip van hun wereld. Want laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet in de geest van zijn harige vrienden duiken? Met mijn eigen honden als inspiratiebron ontdek ik steeds meer over hun unieke perspectieven en eigenaardigheden. Het is een reis vol ontdekkingen, grappige momenten en onvoorwaardelijke liefde.

Mijn missie? Het leven van zoveel mogelijk honden en hun baasjes verrijken door niet alleen gedragsproblemen aan te pakken, maar vooral door begrip en harmonie te creëren. Ik sta te popelen om mijn passie en toewijding te delen, en ik kijk er naar uit om mijn kennis en ervaring in te zetten om een positief verschil te maken in de levens van honden en hun families. Samen werken we aan een gelukkiger, gezonder, en vooral hondvriendelijker leven!

Mijn CV

  • 2021 – Kynologisch Instructeur 1 – Basis Kennis – Martin Gaus Academie

  • 2021 – Kynologisch Instructeur 2 – Leren en gedrag – Martin Gaus Academie 

  • 2022 – Kynologisch Instructeur 3 – Mensbegeleiding – Martin Gaus Academie

  • 2023 – Specialisatie Kynologisch Gedragstherapeut (in spe): Privé instructeur, GT instructeur, Kynologisch gedragstherapeut/gedrags- en welzijnsdeskundige  – Martin Gaus Academie

  • 2022 – Lezing Pubers en Hormonen – Sam Turner

  • 2023 – Lezing Emoties bij honden – Edgar van de Kamp
  • 2024 – Nascholing Begroeten en passeren van andere honden – Amber van Ommeren

Mijn honden en hun verhaal

Deze topper is één van onze eigen honden. Dalí is een heidewachtel, geboren november 2021. Heidewachtels worden omschreven als intelligente en onvermoeibare honden, dit geld ook zeker voor onze Dalí. Dit heerlijke mannetje is sociaal en tolerant. We nemen hem afwisselend mee met wandelen voor socialisatie, als dit de wens is van de baasjes.

Dalí zijn favoriete bezigheden zijn apporteren en rennen met honden vrienden. Hij is echt een allemansvriend als het op mensen aankomt en is altijd in voor een knuffelpartij of een trekspelletje. Deze harige vriend is niet de grootste hond, maar wel enorm sterk. Weet dus waar je aan begint als je de uitdaging aangaat om een trekspelletje met hem te starten!

Wil je meer zien van Dalí?

Dit is onze Pebbles, onze andere trouwe viervoeter. Geboren oktober 2014. Pebbles doet alles op haar eigen tempo en op haar eigen manier. Dit vriendinnetje heeft wel een hoge werkdrift, mits er ook wat voor haar in zit.

Pebbles haar favo bezigheid? Speuren!
Ze heeft een uitstekend reukvermogen en benut dat ook als de beste. Hersenwerkjes waar speuren bij komt kijken zal zij dan ook altijd vooraan in de rij voor staan.

Vorig jaar november heeft Pebbles helaas haar kruisband gescheurd en moest hierdoor een heftige operatie ondergaan. We zijn nog druk bezig met revalideren en dit loopt gelukkig voorspoedig.. ☀️

Wil je meer zien van Pebbles?

Wat klanten zeggen

Als er iemand is aan wie wij onze beagle Flynn Rider toevertrouwen, is het De Hondenkenner wel! Dat Martijn een enorm grote liefde voor honden heeft, is overduidelijk. En dat niet alleen, hij weet ook veel over het gedrag van honden en dat geeft een goed gevoel. Wij trekken met een gerust hart de deur achter ons dicht en Flynn...die staat te popelen als Martijn aankomt! Dus ja, een lot uit de loterij, dat de Hondenkenner op ons pad is gekomen!

— Baasjes Flynn

Wij zijn super blij dat wij Martijn hebben gevonden om onze boxer uit te laten. Wij laten niet iedereen lopen met onze hond, maar bij Martijn hebben wij alle vertrouwen! Zijn communicatie is top en denkt mee in oplossingen. Aanradertje!

— Baasjes Billie

Ik ben ontzettend blij met De Hondenkenner! Mijn hond, Maui, staat elke keer weer te trappelen als Martijn er aan komt en komt altijd tevreden en moe terug van zijn wandelingen. Wat ik vooral waardeer, is dat Martijn de tijd neemt om te luisteren naar mijn specifieke trainingsbehoeften voor Maui en deze meeneemt in de wandelingen. Het is duidelijk dat hij echt om de honden geeft en ik kan zijn service zeker aanbevelen aan andere hondeneigenaren!

— Baasjes Maui

Martijn van de hondenkenner is echt fantastisch! Hij gaat 1x per week met ons hondje Flynn een uur wandelen in het bos, duin of strand en ik krijg elke keer zo een vrolijke hond terug. Flynn geniet van de tijd buiten en Martijn leert hem ook nog nieuwe dingen. Echt een aanrader!

— Baasjes Flynn

Wij zijn heel erg tevreden over de service van de hondenkenner! Onze hond wordt twee keer per week uitgelaten door Martijn. Toen onze hond nog pup was gaf hij hem zelf brokken onder de middag! Joep is super enthousiast als hij met Martijn mee mag! 👌

— Baasjes Joep

Onze golden retriever gaat met veel liefde met Martijn mee uit. Ook als onze hond weer eens een gekke (puber)bui heeft, weet Martijn goed en rustig met hem om te gaan.

— Baasjes Tommie

Betrouwbare en bekwame hondenkenner. Komt alle afspraken heel goed na. Heel fijn persoon en heel blij met Martijn Ben heel blij met deze service en onze labrador Bella is superblij Martijn te zien

— Baasjes Bella

Martijn is betrouwbaar en altijd helder in de communicatie! En onze hond bovendien in goede handen!

— Baasjes Babs

Logan en Gemma zijn heel blij met Martijn! En wij ook.

— Baasjes Logan en Gemma

Goed contact en alles is goed geregeld.

— Baasjes Quinn

Chat openen
Afspraak maken of vraag?
Hallo Martijn van de Hondenkenner hier. 👋

Wat kan ik voor je betekenen?