3

Impressie privé training:

Wandelen aan de ontspannen lijn

Geniet van ontspannen wandelingen met je hond!

Wandelen aan de ontspannen lijn kan een van de meest plezierige momenten van de dag zijn, zowel voor jou als voor je trouwe viervoeter. Als je echter merkt dat je hond last heeft van bepaalde gedragsproblemen, kan dit de wandelingen minder aangenaam maken.

Herken je deze gedragsproblemen bij je hond, zoals:

=

Schrikt van geluiden, vreemde voorwerpen of onverwachte situaties

=

Hard trekt aan de lijn, waardoor de wandeling een strijd lijkt te worden.

=

Overmatig blaffen naar allerlei dingen, van andere honden en katten tot fietsers, scooters en auto's.

=

Begroeten van mensen door tegen ze op te springen, wat zowel voor jou als de mensen om je heen ongemakkelijk kan zijn.

Het is van cruciaal belang om te begrijpen dat de oplossing voor deze gedragsproblemen niet ligt in het gebruik van strenge correctiemiddelen zoals slipkettingen, prikbanden, Halti’s, anti-trekharnassen of andere pijnlijke hulpmiddelen. Integendeel, het gebruik van dergelijke “hulpmiddelen” kan de situatie verergeren. Ze veroorzaken stress en ongemak voor je hond, wat kan leiden tot lichamelijke ongemakken en uiteindelijk tot een afkeer van wandelingen in het algemeen.

Wandelen met je hond is in wezen een vorm van samenwerking. Het betekent dat je effectief en liefdevol moet communiceren en begrip moet hebben voor de behoeften en gevoelens van je hond. Dit begint met een diepgaand begrip van je hond en zijn specifieke behoeften, vooral in situaties die voor hem moeilijk kunnen zijn.

In tegenstelling tot deze benadering zijn andere methoden contraproductief. Ze omvatten:

Q

Het corrigeren van een hond die al met moeilijkheden kampt, wat op de lange termijn leidt tot meer gedragsproblemen en een verslechtering van de relatie tussen jou en je hond.

Q

Het wandelen inrichten op basis van jouw behoeften als eigenaar, zonder rekening te houden met wat je hond nodig heeft. Dit kan resulteren in onbevredigende wandelingen en zelfs ongewenst gedrag in huis.

Q

Het negeren van de communicatiesignalen die je hond afgeeft, waardoor zijn behoeften en gevoelens worden genegeerd en je situaties niet meer goed kunt inschatten.

Als toegewijde hondeneigenaar wil je ongetwijfeld een andere aanpak kiezen. Je wilt dat:

Z

Jouw hond zich keurig gedraagt omdat hij gelukkig en tevreden is.

Z

Niet alleen jij, maar ook je hond, geniet van ontspannen wandelingen.

Z

Jullie als een sterk team de deur uitgaan, met een groeiende onderlinge vertrouwensband.

Z

Samen met je viervoeter een geweldige tijd beleven tijdens jullie wandelingen. Dit is niet alleen belangrijk voor de fysieke gezondheid van je hond, maar ook voor jullie emotionele band en gedeelde plezier.

Als je vastbesloten bent om wandelen aan de ontspannen lijn tot een plezierige ervaring voor jou en je hond te maken, dan staan we voor je klaar. We begrijpen hoe belangrijk het is om de relatie met je viervoeter te versterken en een positieve band op te bouwen tijdens jullie wandelingen.

Daarom nodigen we je van harte uit om een afspraak te maken voor een privétrainingssessie. Onze ervaren trainers staan klaar om samen met jou en je hond te werken aan een ontspannen en harmonieuze wandelervaring. Tijdens deze sessies zullen we specifieke behoeften en uitdagingen bespreken, en je leren hoe je effectief kunt communiceren en samenwerken met je hond, zonder het gebruik van corrigerende hulpmiddelen.

Tarieven:

  • Privétrainingssessie (45 minuten) – €45

Samen kunnen we ervoor zorgen dat jij en je hond iedere wandeling tot een speciaal moment maken, vol plezier, begrip en vertrouwen. Neem vandaag nog contact met ons op om je afspraak voor een privétrainingssessie in te plannen. We kijken ernaar uit om jullie te helpen bij het bereiken van ontspannen wandelingen en een diepere band met je trouwe metgezel.

3

Impressie privé training:

Chat openen
Afspraak maken of vraag?
Hallo Martijn van de Hondenkenner hier. 👋

Wat kan ik voor je betekenen?